COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Inaugurarea bustului lui Dumitru Matcovschi, amînată

Inaugurarea bustului lui Dumitru Matcovschi, amînată

Scandal pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică Ştefan cel Mare, din Chşinău.

Zeci de admiratori ai creației lui Dumitru Matcovschi, colegi de breaslă şi prieteni ai poetului au venit cu flori la inaugurarea bustului, în memoria poetului, dar...nu l-au găsit. Oamenii au străbătut parcul în lung şi-n lat, ca mai apoi să afle că inaugurarea a fost amînată de autorităţile locale, care n-au anunţat însă pe nimeni despre contramandarea evenimentului. Deşi situaţia i-a revoltat, cei adunaţi au organizat un recital de poezie, lîngă havuz.

Cei peste 30 de admiratori ai poetului s-au adunat la ora 12, lîngă havuzul din parc, în speranţa că vor găsi locul unde va fi inaugurat bustul lui Dumitru Matcovshi. După o jumătate de oră de aşteptare, cei veniţi au aflat de la jurnalişti că evenimentul s-a amînat.


La evenimentul de inaugurare urma să evolueze şi ansamblul folcloric Geto-Dacii. Membrii colectivului au venit îmbrăcaţi în straie naţionale şi cu flori pentru poet şi doar pe loc au aflat că evenimentul de fapt s-a amînat.

Potrivit autorităţilor locale, inaugurarea a fost amînată, deoarece lucrările nu au reuşit să fie terminate în termenii propuşi. Primarul interimar însă a anunţat despre asta doar presa, care l-a întrebat despre mersul lucrărilor, după ce acesta a participat la litrughia de dimineaţă de la Catedrală.

Decizia de a instala un bust din bronz, în memoria poetului Dumitru Matcovschi a fost aprobată de Guvern încă în luna aprilie, curent. În acest sens, din bugetul municipal s-au alocat 400 de mii de lei.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load