COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În ograda primăriei capitalei a apărut o parcare neobișnuită

În ograda primăriei capitalei a apărut o parcare neobișnuită

Zis și făcut. O parcare pentru biciclete a fost instală în curtea Primăriei Chișinău. Potrivit primarul general, Instalația a fost donată de către un agent economic.

„La fel, în fața Primăriei vor fi create locuri de parcare pentru biciclete. De condiții egale trebuie să dispună toți, în contextul în care mai mulți colegi de la primărie vin la muncă cu bicicleta”, a declarat Ion Ceban.

Primarul general Ion Ceban a anunțat săptămîna aceasta că vor fi amenajate mai multe piste pentru bicicliști, pentru a facilita utilizarea transportului ecologic în Chișinău. Edilul capitalei afirmă că în prezent, împreună cu PNUD Moldova, în cadrul Proiectului Green City Lab, municipalitatea este în proces de elaborare a Planului de mobilitate. Astfel, se lucrează la atragerea expertizei, identificarea fondurilor și mecanismelor de finanțare și la consolidarea comunității de bicicliști.


„Pistele pentru biciclişti vor fi amenajate în primul rînd pe străzile şi aleile, care sînt actualmente reparate sau urmează să fie reabilitate. În perioada următoare, ne propunem să organizăm și să amenajăm trasee pentru biciclete, ce vor face legătura între sectoarele orașului. Vom amenaja piste pentru biciclete pe străzile 31 august, bd. Gr. Vieru, bd. Mircea cel Bătrîn, bd. Moscova și piste comune pentru transport public pe străzile A. Pușkin, B. Bodoni, A. Mateevici și Ștefan Cel Mare şi Sfînt”, a declarat Ceban.

Pe lîngă piste, vor fi amenajate și parcări pentru biciclete, întrucît, odată cu creșterea numărul de bicicliști, acestea vor fi o necesitate.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load