În Chișinău începe reparația apeductelor și rețelelor de canalizare

În Chișinău începe reparația apeductelor și rețelelor de canalizare

Din iunie,  în alte zeci de curți din Chișinău vor începe lucrări de reabilitare a apeductelor şi a reţelelor de canalizare.


În total, vor fi reabilitate circa 10 km de rețele de apeduct și 1,5 km de rețele de canalizare


Vorbim despre renovarea a circa 8,3 km rețele de apeduct din sectoarele mun. Chișinău și circa 2 km de rețele de apeduct din or. Codru


În sectorul Ciocana au început lucrările de schimbare a reţelelor de apă în curţile mai multor blocuri locative amplasate în perimetrul str. Alecu Russo, str. Mihail Sadoveanu, str. Petru Zadnipru, bd. Mircea cel Bătrîn. În total, aproximativ 3700 m de apeduct şi branşamente uzate vor fi înlocuite cu ţevi din polietilenă albastră, cu diametrul cuprins între 110 – 315 mm. 


În sectorul Rîşcani sînt în derulare lucrările de schimbare a apeductului din bd. Moscovei nr. 12/1, 12/2, 14, 14/2, 18, 20, str. Matei Basarab nr. 8, 8/2, 16/1, str. Miron Costin nr. 19/4, 19/6. În total, 1900 m de apeduct şi branşamente uzate vor fi înlocuite cu ţevi din polietilenă albastră, cu diametrul cuprins între 90 – 225 mm.


În sectorul Centru se lucrează la schimbarea reţelelor de apă din str. Gh. Malarciuc, după care vor începe lucrările pe str. Gheorghe Tudor. Aici vor fi schimbate cca 580 m de apeduct şi branşamente uzate, fiind la fel montate conducte din polietilenă albastră, cu diametrul cuprins între 25 – 160 mm.


În sectorul Botanica au început lucrările de reabilitarea a apeductelor şi branşamentelor în perimetrul bd. Traian – str. Independenţei – bd. Cuza-Vodă – str. Grenoble. Este planificată schimbarea a cca. 1100 m de conducte din polietilenă albastră, cu diametrul cuprins între 110 – 225 mm. Tot în sectorul Botanica sînt în derulare lucrările de schimbare a apeductelor şi branşamentelor din str. Salcîmilor 22 – 24, inclusiv cu fracţii. Aproximativ 1000 m de conducte din polietilenă albastră, cu diametrul cuprins între 63 – 160 mm vor fi pozate în timpul apropiat.


Și în orăşelul Codru au început lucrările de schimbare a apeductului şi branşamentelor din str. Drumul Schinoasei, de la nr. 70 pînă la str. Potîrnichii. Aici vor fi schimbaţi cca. 1800 m de conducte, cu diametrul cuprins între 25 – 300 mm, cu folosirea materialor din polietilenă şi fontă ductilă, ambele de culoare albastră.


La începutul lunii iunie curent, vor fi demarate lucrările de schimbare a reţelelor de canalizare de pe următoarele străzi:


În sectorul Ciocana- pe str. Podul Înalt, tronson cuprins între str. Otovasca şi str. Bulboaca, vor fi schimbate circa 550 metri de colectoare menajere, cu diametrul 200 – D-400 mm.


În sectorul Centru, pe str. Vlaicu Pîrcălab, tronson cuprins între str. Bucureşti şi str. Alexei Mateevici- circa 910 m de colectoare menajere, cu diametrul 110 – D- 315 mm, vor fi schimbate. Lucrările de schimbare a colectoarelor manajere sînt executate de către compania „Comalion LCA” SRL, Moldova.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load