În Chişinău începe marea curăţenie de primăvară

În Chişinău începe marea curăţenie de primăvară

Primăria municipiului Chişinău a anunțat astăzi că începe campania de salubrizare de primăvară a orașului.


În acest sens, primarul general interimar, Silvia Radu, a aprobat un plan de acţiuni privind salubrizarea şi amenajarea teritoriului.


Potrivit dispoziţiei primarului general interimar, în perioada campaniei de curăţenie de primăvară Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare va asigura salubrizarea teritoriilor de uz comun, a trotuarelor, a staţiilor de aşteptare a transportului public, a platformelor de colectare a deşeurilor menajere, dar şi curăţarea pilonilor şi a pereţilor unde au fost plasate anunţuri publicitare neautorizate. De asemenea, Regia locativ-comunală va monitoriza lucrările de salubrizare şi amenajare a terenurilor aferente blocurilor de locuinţă, inclusiv a terenurilor de joacă pentru copii şi a celor de sport.


În acelaşi timp, Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie va asigura salubrizarea străzilor şi a pasajelor subterane, dar şi spălarea, vopsirea balustradelor podurilor şi a parapetelor de protecţie de pe străzi. Tot în această perioadă vor fi salubrizate şi amenajate toate curţile şi terenurile aferente grădiniţelor, şcolilor şi instituţiilor medicale din municipiu. 


Concomitent, preturile de sector vor lichida gunoiştile neautorizate şi vor curăţa albiile bazinelor acvatice şi a rîuleţelor din municipiu, inclusiv rîuleţele Durleşti, Valea Gîştei, Holbacica, Ţiganca, Malina Mică, Valea Trandafirilor, Ciocana şi Munceşti.


Responsabilii din cadrul ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” vor  efectua lucrări de curăţenie generală în parcuri, scuaruri, alei şi spaţiile verzi din Chişinău şi vor repara mobilierul urban. Vor defrişa arborii avariaţi și vor sădi copaci în locurile în care lipsesc. 


Pentru ca lucrările de curăţenie să fie vizibile, primarul de Chişinău a dispus prezentarea rapoartelor săptămînale vizavi de volumele îndeplinite.


Salubrizarea municipiului Chișinău va dura pînă la data de 6 aprilie curent. 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load