În Chișinău, gropile săpate pentru reparații sînt lasate de izbeliste (VIDEO)

În Chișinău, gropile săpate pentru reparații sînt lasate de izbeliste (VIDEO)

Locatarii unui bloc de la Ciocana se plîng că de aproape un an nu pot întră cu mașinile în ogradă din cauza unui crater uitat de muncitori. Iar vinovatul, ia-l de unde nu-i, întrucît autoritățile își pasează responsabilitatea.


Această groapă de pe stradă Sadoveanu, din sectorul Ciocana al capitalei, a fost săpată în vara anului 2018, spun locatarii. Săpată și... uitată de muncitori. Cei de la Apă Canal susțîn că mai bine de jumătate de an acolo se efectuează lucrări la rețeaua de canalizare, însă nu sînt ei responsabili de asta, ci o companie privată. 


„Înconjurăm, treceam pe alăturea și evităm acest drum. Chiar deseori nu merg pe acolo cînd plouă. Merg mai mult prin față blocului pentru că este mult mai sigur.” 


Iar această femeie ne-a spus că iarnă este, practic, imposibil să intri cu mașînă în curte. 


„Ne incomodează nu putem trece nici cu mașînă nici pe jos, într-o zi nu puteam duce copilul la școală din cauza gropii, acolo este drmul principal pe unde mergem cu mașînă.”


Iar vinovatul... caută-l de unde nu-i. Femeia susține că de aproape un an de zile, așa și nu a aflat cine este responsabil.


„Dau vină de la un agent economic la altul și nu știm cine este vinovatul.” 


Localnicii spun că, inițial, s-au bucurat că vor fi reparate rețelele subterane, însă mai tîrziu bucuria a devenit o dezamăgire.


„Ce nu știți că la noi totul se face pe jumătate?” 


Aceeași situație este și pe o stradă din Durlesti. Acolo muncitorii au făcut săpături pe o porțiune de drum reparat în vara anului trecut și le-au lăsat baltă. Responsabilii de la primărie ne-au spus că a fost o scurgere de la conducta de apă și că responsabili ar fi cei de la Apă Canal, care, la rîndul lor, nu-și asumă vinovăția.


Nadejda FOTESCU, PURTĂTOR DE CUVÎNT, APĂ CANAL CHIȘINĂU: „Nu sîntem noi responsabili de acea rețea, nu știm cine sînt responsabili.” 


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load