COVID-19 în MOLDOVA

în Chișinău circulă un ”Troleibuz al tinerilor”

în Chișinău circulă un ”Troleibuz al tinerilor”

Un troleibuz din capitală a fost pictat cu elementele grafice ale campaniei de promovare a Centrelor de tineret, la inițiativa Centrului Municipal de Tineret Chișinău, transmite NOI.md cu referire la a-tv.md.

„Troleibuzul tinerilor" circulă pe rutele 4 și 8, iar, periodic, tinerii organizează în el activități cu implicarea voluntarilor, cît și diverși parteneri sociali, autorități publice pentru a atrage atenția asupra drepturilor și nevoilor tinerilor. Totodată, menirea acestor activități este de a promova serviciile Centrelor de tineret în rîndul tinerilor și de a-i motiva să fie mai activi social.

„Avem mai multe servicii care antrenează tinerii în activităţi de educaţie non-formală, activităţi de voluntariat, de orientare şi ghidare în carieră. Aceste activităţi pun în valoare abilităţile şi capacităţile tinerilor de a se dezvolta şi a deveni cetăţeni activi şi responsabili", a declarat Petru Grecu, directorul Centrului Municipal de Tineret Chișinău.

"Mulțumim Regiei Transport Electric Chișinău pentru parteneriat și susținerea acestei inițiative, care ne permite, o dată în plus, să promovăm serviciile de tineret în mun. Chișinău", a mai spus tînărul.

Troleibuzul poate fi văzut pe străzile capitalei deja de cîteva luni, iar primele activități au avut loc în luna noiembrie, declarată Luna Tineretului în Moldova. Atunci, zeci de tineri au avut parte de o călătorie mai puțin obișnuită, troleibuzul a devenit un spaţiu prietenos tinerilor, dornici să se distreze şi să învețe în același timp.

Ei au participat la un atelier ecologic, s-au întîlnit cu autorităţile locale şi au discutat despre dificultăţile şi oportunităţile tinerilor din capitală. În pauză, la Parcul „La Izvor" tinerii au învăţat să acorde primul ajutor în caz de arsuri şi hemoragie.

Pentru anul 2020, în bugetul municipal au fost prevăzuți 200.000 de lei pentru Programul de granturi pentru ONG-uri și grupuri de inițiative a tinerilor, beneficiarii cărora sînt persoane de la 14-35 de ani.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load