În Chișinău ar putea apărea „semafoare inteligente”

În Chișinău ar putea apărea „semafoare inteligente”

Problema ambuteiajelor din capitală ar putea fi soluționată prin instalarea așa-numitor semafoare inteligente, a anunțat primarul interimar, Silvia Radu, notează Noi.md.


Potrivit lui Radu, aceste semafoare ar permite fluidizarea traficului, fără mai investiții. Problema se discută în prezent cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne.


”Există soluții pentru problemele pe care le avem astăzi. Această soluție, sper eu, în curînd va fi clară, fiindcă am lansat un caiet de sarcini ce ține de politica traficului din Chișinău. Am discutat cu Ministerul Afacerilor Interne care are o statistică foarte interesantă pentru executivul nostru, care ține de instalarea unor semafoare inteligente care ar permite fluidizarea traficului fără mari investiții. Aici ar putea interveni și sectorul privat cînd am putea găsi soluții fără necesitatea de a cheltui prea mult din bugetul municipal pentru a da ieșire la problema dată și direcțiile corespunzătoare din municipalitate deja studiază și lucrează la acest capitol”, a relatat Radu într-un interviu pentru Europa Liberă.


Silvia Radu nu exclude posibilitatea achiziționării tramvaielor în capitală.  „Nu exclud, cred că acest lucru se va reflecta în acest studiu care deja a fost lansat pentru a fi executat de experți internaționali cu experiență și expertiză din țările europene, și nu numai”, a menționat ea.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load