COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În capitala Moldovei va fi creat un Consiliu de securitate

În capitala Moldovei va fi creat un Consiliu de securitate

La Chișinău va fi creat un consiliu de securitate.

Decizia a fost luată de autoritățile locale în cadrul ședinței comune cu reprezentanții Direcției generale educație, tineret și sport, Direcției pentru protecția drepturilor copilului și reprezentanții poliției.

Potrivit primăriei Chișinău, această inițiativă are legătură cu creșterea în capitală în ultimele luni a numărului de infracțiuni cu implicarea minorilor.
Consiliul de securitate municipal va elabora și aproba un plan de acțiuni pentru prevenirea infracțiunilor și reducerea numărului acestora în rîndul adolescenților din capitală.

Vor fi desfășurate campanii de informare a cetățenilor prin difuzarea de videoclipuri în transportul public, distribuirea materialelor informative și organizarea întîlnirilor cu cetățenii.


Viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, a menționat necesitatea cooperării interdepartamentale.

"Trebuie să ne unim eforturile și să acționăm împreună, acționînd clar conform profilului nostru", a subliniat viceprimarul capitalei.

De asemenea, membrii Consiliului de securitate vor face propuneri de modificare a Codului Familiei, care vor prevedea măsurile de responsabilitate a instituțiilor de învățămînt și a părinților.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load