COVID-19 în MOLDOVA

În capitală ar putea fi deschise școli noi

În capitală ar putea fi deschise școli noi

Autorităţile municipale din Chișinău îşi propun deschiderea a cîte încă o şcoală în fiecare sector.

„Pentru că există tendinţa de creştere a numărului de populaţie şcolară în municipiu, noi ne-am propus, pentru următorii ani, să deschidem şi alte şcoli”, a declarat viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, contactată de IPN.

Deocamdată o decizie cu privire la forma de organizare a acestor noi tipuri de şcoli nu există.


„După mine, ar fi corect să multiplicăm modele manageriale bune ale unor şcoli şi să le facem sub formă de filială sau Bloc II pentru şcoala X sau Y şi acolo să fie amplasată, de exemplu, doar şcoala primară, într-un anumit spaţiu, în celelalte spaţii, să rămînă alte trepte de şcolarizare”, a explicat viceprimarul.

Potrivit Angelei Cutasevici, problema cererilor suplimentare de înscriere a copiilor în clasa întîi a fost rezolvată.

„Unde a fost posibil, am completat numărul de clase, dacă a permis spaţiul şcolii. Dacă nu, avem un număr mai mare de copii în clasă decît cel recomandat. După normative, clasele primare ar trebui să fie de circa 30 de copii, clasele de gimnaziu, liceu, ar trebui să aibă pînă la 35 de copii. Avem situaţia în multe instituţii unde numărul acesta este depăşit”, a spus Angela Cutasevici.

La sfîrşitul lunii iulie, autorităţile municipale au raportat peste 1000 de cereri suplimentare la înscrierea copiilor în clasa întîi în cadrul instituţiilor de învăţămînt din Chişinău. Responsabilii de la Direcţia educaţie, tineret şi sport au dat atunci asigurări că vor identifica soluţii, astfel ca toţi copiii să fie incluși în procesul educaţional.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load