COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În atenția persoanelor alergice! Începe sezonul pufului de plop

 În atenția persoanelor alergice! Începe sezonul pufului de plop

Puful de plopi își face deja apariția pe străzile din Capitală. Potrivit experţilor, acesta este acum sporadic, dar la începutul lunii mai va deveni mult mai persistent și deranjant.

Alergicii sînt cei mai expuși riscului, iar printre simptomele alergiei se numără strănutul des, înroșirea ochilor și lăcrimarea frecventă.

Medicii atenţionează oamenii să fie mai precauţi, în special cei care ştiu deja că sînt alergici, transmite publika.md.

”După ce veniți de la o plimbare de afară obligator trebuie să faceți un lavaj sau o spălare a nasului cu o soluție fiziologică astfel că veți putea înlătura acest polen de pe mucoasa nasului”, a spus asistentul universitar la Clinica de pneumologie si alergologie, Cristina Toma.

Totodată, specialiştii afirmă că există mai multe tipuri de tratament, în funcție de gravitatea simptomelor apărute. Totuși, oamenii sînt îndemnați ca în perioada pandemiei să evite să meargă la medic, ci să se consulte cu el prin telefon.

”În primul rînd este vorba de preparate antihistaminice, care sînt administrate de obicei sub formă pastelată. În formele mai ușoare poate fi chiar o pastilă pe zi. Alt grup de medicamente sînt corticosteroizii inhalatori sau hormonii ca să le spunem pe înțelesul tuturor”, a menționat asistentul universitar la Clinica de pneumologie si alergologie, Cristina Toma.

Potrivit directorului Grădinii Botanice din Capitală, Ion Roșca, plopii au numeroase beneficii, chiar dacă, în această perioadă, dau mari bătăi de cap alergicilor. Acești copaci acumulează cel mai bine metalele grele, curăță aerul poluat şi emană mult oxigen. Specialistul mai spune că o metodă de combatere a pufului ar fi sădirea plopilor hibrizi.

”Sînt plopi care nu produc puful respectiv, sînt plopi care sînt și decorativi, poate mai decorativi decît cei pe care îi cunoaștem la momentul actual. De asemenea, au și un ritm de creștere accelerat”, a spus directorul Grădinei Botanice , Ion Roșca.

Potrivit directorului de la Spaţii Verzi, Serghei Carp, majoritatea plopilor din Capitală au cîteva decenii, iar, de cîțiva ani, acești copaci nu se mai plantează.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load