În anumite ore ale zilei ar putea fi interzisă livrarea mărfurilor

În anumite ore ale zilei ar putea fi interzisă livrarea mărfurilor

Aprovizionarea unităților comerciale și prestarea serviciilor de livrare, amplasate în perimetrul unor străzi, ar putea fi interzisă în orele de vîrf. Asta prevede un proiect elaborat de fostul edil al capitalei, Ruslan Codreanu, care este supus consultărilor publice. 


Din cauza suplinirii stocurilor de mărfuri în rețelele de comerț cu amănuntul, în unele zone ale orașului se creează ambuteiaje în trafic. Pentru a soluționa problema, Codreanu propune ca în intervalul orelor 07:00 - 09:00 și 17:00 - 19:00 să fie interzisă aprovizionarea unităților comerciale și/sau prestări de servicii, amplasate în perimetrul următoarelor străzi:


Sectorul Centru: Str. L. Tolstoi, str. N. Testemițeanu, str. C. Vîrnav, str. Al. Pușkin. str. Mitropolit B. Bodoni, str. M. Eminescu, str. A. Șciusev, bd. Ștefan Cel Mare si Sfînt, str. Armenească, șos. Hîncești, str. Dokuceaev, str. I. Inculeț, str. Miorița, str. Gh. Asachi.


Sectorul Buiucani: Str. I. Creangă, str. V. Lupu, Calea Ieșilor în perimetrul străzilor Milano - I. Creangă.


Sectorul Botanica: Șos. Muncești, str. Burebista, str. Hr. Botev.


Sectorul Rîșcani: Str. Socoleni, Calea Orheiului, str. B. Voievod, str. Al. Russo, str. Kiev.


Sectorul Ciocana: Str. Al. Russo, bd. Mircea cel Bătrîn, str. Ginta Latină, str. Vadul lui Vodă.


Proiectul are scopul de a responsabilizarea agenții economici proprietari sau gestionari de unități comerciale și prestări de servicii. Totodată, va fi creat un mecanism de fluidizare a traficului rutier pe străzile din municipiul Chișinău în orele de vîrf, ceea ce va duce la reducerea fluxului de mașini și diminuarea ambuteiajelor. 


Beneficiari ai proiectului sînt locatarii municipiului Chișinău, pietonii, dar și alți participanții la traficul rutier. Proiectul prevede și recomandările Inspectoratului Național de Patrulare al IGP.


Pentru a participa la consulatrea publică accesați AICI.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load