TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Imagini cu dezastrul de la Muzeul Zemstvei (VIDEO)

Imagini cu dezastrul de la Muzeul Zemstvei (VIDEO)

Pereți dărăpănați, uși scrise, mizerie, cauciucuri și senzația unei clădiri bîntuite. Aceste imagini pot fi văzute în interiorul clădirii Muzeului Zemstvei din Chișinău care este inclus în Registrul monumentelor de arhitectură.

Această clădire istorică, care se află pe strada Alexei Șciusev 103 din capitală nu a fost cruțată nici de timp, dar nici de oamenii care i-au trecut pragul. Muzeul se află într-o stare jalnică, pereții fiind dărăpănați, iar ușile, cu o întreagă încărcătură istorică, au fost scrise de cei care și-au găsit adăpost în această clădire.


Reamintim că, anterior, s-a menționat faptul că clădirea Muzeului Zemstvei din capitală va fi supusă unei expertize tehnice, iar ulterior urmează a fi reparată. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, care a mers la fața locului pentru a inspecta edificiul.

Oficialul a discutat cu directorul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, Petru Vicol, și cu reprezentanții asociațiilor „Oberliht”, „Art Labyrinth”, despre starea edificiului, dar și pericolele la care se supun reprezentanții asociațiilor obștești atunci cînd își desfășoară activitatea în incinta instituției.

Cu un comentariu la acest subiect a venit și Președintele Igor Dodon care a spus că reprezentanții Centrului cultural „Art Labirinth” și ai altor organizații își vor putea continua activitatea la Muzeului Zemstvei după ce clădirea va fi reparată.

Șeful statului a mai menționat faptul că lucrările de reparație a Muzeului Zemstvei ar putea dura cîteva luni. Important este să nu fie pusă în pericol siguranța oamenilor, avînd în vedere că edificiul este avariat, a adăugat el.

Menționăm că Muzeul Zemstvei reprezintă un monument de arhitectură și istorie de însemnătate națională, inclus în Registrul monumentelor de istorie și cultură a municipiului Chișinău. Instituția se află în gestiunea Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load