COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

IGP vine cu mai multe precizări în cazul tinerilor snopiți în bătaie lîngă catedrală

IGP vine cu mai multe precizări în cazul tinerilor snopiți în bătaie lîngă catedrală

Inspectoratul General de Poliție a venit cu cîteva precizări în cazul delor doi tineri ce au fost bătuți de mai multe persoane în seara de 24 octombrie, în parcul Catedralei din municipiul Chișinău. Astfel, dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă amendă de la 37 500 pînă la 67 500 sau închisoare de pînă la 5 ani.

Joi seara, în jurul orei 23:40, Poliția capitalei a fost alertată despre faptul că, doi tineri au fost agresați și maltratați de mai multe persoane, în parcul Catedralei din centrul capitalei.

Imediat, la fața locului s-a deplasat grupa operativă, care a depistat doi tineri de 19 și 20 de ani, cu diferite leziuni, asigurînd transportarea acestora la spital.


Interogați de polițiști, victimele au declarat că, aflîndu-se în scuarul catedralei din municipiul Chișinău, fără nici un motiv au fost agresați fizic de către șase persoane necunoscute.

În rezultatul măsurilor întreprinse de polițiști, cei șase suspecți au fost reținuți si identificați. Aceștia s-au dovedit a fi cu vîrsta cuprinsă între 17 și 32 ani, doi dintre care fiind minori.

În scopul stabilirii stării de ebrietate a tinerilor, ultimii au fost transportați la Dispensarul Republican de Narcologie, pentru prelevarea probelor biologice. În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 287, alin. (2) lit. b) Cod penal „Huliganism”.

Pentru probarea tuturor circumstanțelor, angajații Politiei au întreprins măsuri de audieri a celor vizați, identificarea martorilor oculari, dispunerea examinărilor medico-legale pentru stabilirea gravitații leziunilor corporale.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă amendă de la 37 500 pînă la 67 500 sau închisoare de pînă la 5 ani.

Menționăm că, la 26 octombrie, la indicația Secretarului de stat al MAI, Erhan Ianus, a fost dispusă o anchetă de serviciu pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și aprecierea acțiunilor întreprinse de angajații Politiei.

Astăzi, 28 octombrie, în cadrul cercetărilor interne, șeful adjunct al Inspectoratului și seful Secției Urmărire Penală al Inspectoratului de Poliție Buiucani, au fost suspendați din funcție, pe durata desfășurării anchetei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load