Groapa de fundaţie a unui şantier de la Buiucani a fost astupată

Groapa de fundaţie a unui şantier de la Buiucani a fost astupată

Astăzi au început lucrările de acoperire a gropii de fundație pe șantierul de construcție din str. Alba – Iulia 89, sectorul Buiucani.


Săpătura, care a fost pornită abuziv, ocupă o suprafață de 25 ari, domeniu public, aflîndu-se pe zona verde din curtea comună a patru blocuri multietajate. 


Șantierul este abandonat din anul 2012, după ce dezvoltatorul a fost implicat în litigii de judecată cu locatarii blocurilor megieșe, pentru intenția de a edifica o construcție multietajată. Șantierul nu a fost salubrizat timp de 7 ani, iar gardul de protecție era deteriorat, reprezentînd pericol pentru oamenii care locuiesc în preajmă.


Astuparea gropii de fundație va dura aproximativ o săptămînă, reieșind din volumul mare de pămînt (4500 m3) care va fi adus și compactat în zonă, a precizat vicepretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc.


Lucrările sînt executate de subdiviziunile municipale de profil, dar sînt implicați și anumiți dezvoltatori, pentru transportarea solul excavat de pe șantierele de construcții din sector.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load