COVID-19 în MOLDOVA

Grădinițele rămîn închise. Ceban spune cine hotărăște redeschiderea lor

Grădinițele rămîn închise. Ceban spune cine hotărăște redeschiderea lor

Grădinițele din capitală sînt pregătite și în deplină siguranță cu respectarea tuturor cerințelor înaintate de Comisia pentru Situații Excepționale în Sănătate pentru a primii copiii.

Astfel, în cazul în care Comisia ar lua o decizie cu privire la redeschiderea acestora, instituțiile preșcolare se pot deschide începînd cu ziua de astăzi. Declarații în acest sens au fost făcute de către primarul general al municipiului Chișinău Ion Ceban la postul public de televiziune Moldova 1, notează IPN.

„Dinamica nu prea pozitivă din perspectiva a 300 - 400 de cazuri zilnice de infectare ne fac tot mai nesiguri în acest sens. Pe noi ne întreabă: dar cînd se deschid grădinițele? Oameni buni, nu decidem noi, decid cei care sînt la nivelul autorității publice centrale, dar decid iarăși în baza acelor dinamici pe care le avem”, a declarat primarul Ion Ceban.

Potrivit edilului, Primăria municipiului Chișinău a alocat resurse financiare în valoare de cinci milioane de lei pentru grădinițe și șase milioane de lei pentru școli, cumulativ, 100 de milioane de lei pentru reparații.

„Instituțiile timpurii, mă refer la grădinițe, sînt dotate cu tot ce este necesar, dezinfectant, toate conform protocoalelor. Avem protocol special care copil și cînd vine. Am făcut training-uri cu toți cei implicați în proces, avem și alternativă - educația online care astăzi cred că are milioane de vizualizări și este recunoscută drept o inițiativă foarte bună”, a adăugat primarul.

Comisia pentru Situații Excepționale în Sănătate în cadrul ultimei întruniri din 24 iulie a decis că grădinițele nu vor fi deschise mai devreme de 1 septembrie curent.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load