„Glorinal” va fi nevoită să întoarcă datoria primăriei Chișinău

„Glorinal” va fi nevoită să întoarcă datoria primăriei Chișinău

Compania de construcții „Glorinal” ar putea fi obligată să întoarcă totuși datoria de patru milioane de lei către Primăria Chișinău, chiar dacă acum șase ani a oferit municipalității, în schimbul acestei datorii, trei apartamente într-un bloc de locuit de pe strada Trandafirilor.


Direcția generală locativ-comunală și amenajare a elaborat un proiect de decizie care prevede modificări la hotărîrea Consiliului Municipal Chișinău, prin care s-a apropbat stingerea acestei datorii prin primirea de către municipalitate a celor trei locuințe. Astfel, potrivit proiectului de decizie, compania „Glorinal” va fi obligată totuși să restituie datoria de patru milioane de lei, iar Primăria va căuta bani pentru a cumpăra cele trei apartamente, care sînt deja distribuite beneficiarilor.


Proiectul de decizie a fost aprobat în cadrul Comisiei pentru buget, economie, finanțe, patrimoniu public local, agricultură și problemele suburbiilor și urmează a fi inclus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Municipal Chișinău spre aprobare.


Menționăm că, datoria companiei de construcții către Primărie nu a fost stinsă, după ce agentul economic a oferit apartamentele Primăriei, din motiv că o astfel de modalitate de plată a datoriilor la buget este interzisă și tehnic, nu poate fi înregistrată.


Potrivit Moldovacurata.md, aparamentele în cauză au fost repartizate judecătoarei Maria Țurcan, interpretei Nina Crulicovschi și regretatului interpret Anatol Dumitraș


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load