COVID-19 în MOLDOVA

Gîlcă: În municipiul Chișinău se atestă “o întinerire” a contaminărilor cu Covid-19

Gîlcă: În municipiul Chișinău se atestă “o întinerire” a contaminărilor cu Covid-19

Numărul persoanelor tinere, care se contaminează cu noul coronavirus, crește în ultima perioadă. Totodată, sporește numărul cazurilor asimptomatice, a declarat șeful adjunct al Direcției asistență socială și sănătate, Boris Gîlcă, astăzi la ședința CMC.

Astfel, după grupurile de vîrstă, cele mai multe cazuri se atestă în rîndul persoanelor cu vîrste de 30-39 ani, după care urmează persoanele de peste 60 de ani și cele cu vîrste de 50-59 de ani. Pe ultimul loc, după numărul de contaminări, se poziționează persoanele din categoria de vîrstă 0-17 ani, a menționat funcționarul.

”Observăm că infecția Covid nu ține cont de condițiile meteo. Credeam la începutul epidemiei că pe perioada caldă a anului, Covid-ul va dispărea, iată vedem că nu se întîmplă acest lucru. Sîntem alertați de al doilea val, dar consider că va fi nu un al doilea val, dar o accelerare a cazurilor. Infecția Covid se permanentizează, asta înseamnă că trebuie să ne învățăm să trăim cu el”, a explicat Boris Gîlcă.


Crește numărul persoanelor asimptomatice, cei care se simt sănătoși, și nu cred că au Covid, a mai adăugat Gîlcă.

Funcționarul a mai precizat că în prezent, spitalele din Chișinău dispun de 248 de paturi libere pentru pacienții bolnavi de Covid-19. Numărul total de paturi este de 880, după ce au mai fost amenajate paturi noi la spitalul Sfînta Treime.

În ceea ce privește redeschiderea școlilor și grădinițelor de la 1 septembrie, șeful adjunct al Direcției sănătate a menționat că acest lucru trebuie să se întîmple gradual.

”Nu este luată o decizie. Opinia mea personală, consider că trebuie foarte atent să deschidem de la 1 septembrie odată și școlile și grădinițele, trebuie gradual să aibă loc această măsură”, a spus Gîlcă.

De asemenea, funcționarul de la Primărie afirmă că decizia de redeschidere a bazinelor nu a fost una optimală, întrucît există dovezi că riscul infectării în bazine este mare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load