COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ghidul de Design al Străzilor din Chișinău, votat în CMC

Ghidul de Design al Străzilor din Chișinău, votat în CMC

CMC a votat azi un proiect de decizie cu privind Ghidul de Design al Străzilor din Chișinău. Primarul general Ion Ceban a venit cu un mesaj de mulțumire, spunînd că această inițiativă va ajuta la dezvoltarea capitalei.

„Pe scurt, acest proiect este unul extrem de important. Acesta reprezintă un set de recomandări și bune practici pentru restabilirea străzilor din oraș în calitate de spații publice, care oferă cetățenilor posibilitatea de a utiliza toate modalitățile de deplasare, inclusiv mersul pe jos, în siguranță și confort”, a declarat Ion Ceban.

Instrumentele votate astăzi vor putea fi folosite de autoritățile locale, cît și investitorii publici și privați să proiecteze și să construiască străzi/spații publice sigure, comode și plăcute, în funcție de necesitățile cetățenilor.


Edilul capitalei mai punctează că în urma consultărilor vor fi colectate și sistematizate opiniile specialiștilor și a locuitorilor capitalei vizavi de design-ul și amenajarea străzilor din oraș, care vor fi introduse în varianta finală a Ghidului.

Ulterior documentul va fi supus dezbaterilor publice, după care urmează a fi propus spre aprobare Consiliului municipal Chișinău

„Ne-am propus să aducem capitala pe calea frumuseții, iar prin șantiere se creează modernizare. Împreună vom reuși”, a precizat Ion Ceban.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load