Gata cu întunericul din sectorul Buiucani al capitalei (VIDEO)

Gata cu întunericul din sectorul Buiucani al capitalei (VIDEO)

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a participat joi la inaugurarea iluminatului public pe str. Alba-Iulia din sectorul Buiucani al capitalei.


Lucrările au fost executate timp de 2 săptămîni, fiind instalate 170 corpuri de iluminat pe bază de LED. Prin lucrările de modernizare, municipalitatea va obține avantaje duble: un grad sporit de securitate pe străzi, cît și cheltuieli cu 45 % mai mici la energia electrică față de iluminatul clasic. Costul proiectului este de 1,5 mil. lei, bani alocați din bugetul municipal.


Săptămîna curentă au început lucrările de modernizare a iluminatului și pe str. Muncești, tronsonul Grădina Botanică - bd. Dacia. sînt instalați primii piloni din totalul de 144, urmînd a fi înlocuite 199 corpuri de iluminat. Costul lucrărilor este estimat la 2,2 mil. lei.


De asemenea, în perioada de referință sînt executate  lucrări de reabilitare a iluminatului public pe Calea Moșilor, bd. Moscova, str. Kiev și Viaduct - porțiunea de la str. H. Botev pînă la str. București.


Pe bd. Mircea cel Bătrîn, str. Ion Creangă și Parcul Valea Trandafirilor a fost executate lucrări de înlocuire a corpurilor de iluminat, pînă în prezent fiind valorificați 3,7 de mil. lei din cei 14 mil. lei prevăzuți în buget pentru acest scop. 


Pe parcursul anului 2019 urmează a fi modernizat iluminatul stradal pe: Calea Ieșilor, str. Ciuflea, Viaduct și sectorul Budești 2.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load