COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Festivalul etniilor se va desfășura duminică la Chișinău

Festivalul etniilor se va desfășura duminică la Chișinău

Cea XVIII-a ediție a Festivalului Republican al Etniilor se va desfășura duminică, 15 septembrie, în Grădina Publică „Ștefan Cel Mare și Sfânt”. Potrivit autorităților, Festivalul vine să impulsioneze comunicarea interetnică și să contribuie la facilitarea integrării civice și socio-culturale a minorităților naționale în societate, transmite IPN.

„Pe parcursul anilor, Festivalul aduce culoare, cântec, Joc și voie bună. Participanții îmbracă straie naționale și pășesc în paradă pe aleile din grădina publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”. Reprezentanții minorităților etnice își etalează creațiile meșteșugărești în cadrul expozițiilor, îi întâmpină pe vizitatori cu bucate tradiționale și împărtășesc din secretele bucătăriei lor”, se menționează într-un comunicat de presă al Primăriei capitalei.

Evenimentul va începe de la ora 09.30, cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, iar inaugurarea Festivalului va avea loc la ora 10.00, pe scena centrală din Grădina Publică. Ulterior, oaspeții vor putea vizita mini-pavilioanele improvizate ale organizațiilor etnoculturale participante la Festivalul etniilor.

În cadrul evenimentului, vor putea fi vizitate expoziții de carte, lucrări de artă decorativ-aplicativă, arte plastice, artizanat; expoziții de costume naționale; programe artistice desfășurate pe aleile grădinii publice.

Începând cu ora 11.00, va fi prezentat un spectacol muzical-literar cu participarea colectivelor artistice ale organizațiilor etnoculturale în scena principală a Festivalului. De la ora 15.00, pe platoul din fața havuzului, va evolua fanfara Direcției parcurilor de cultură a Primăriei municipiului Chișinău.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load