COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Expert, despre noul marcaj de pe strada Pușkin din capitală: „Începutul e bun”

Expert, despre noul marcaj de pe strada Pușkin din capitală: „Începutul e bun”

Ideea primăriei Chișinău de a aplica, pe strada Pușkin, marcajul care delimitează banda rezervată circulației transportului public este salutată chiar și de experții în siguranța rutieră.

Totuși, este loc și de mai bine, crede Ilie Bricicaru, doctor în ştiinţe tehnice, expert internaţional în siguranţă rutieră, care a venit cu o listă de îmbunătățiri, care ar face una dintre principalele străzi ale capitalei și mai funcțională.

Potrivit expertului, comasarea benzilor dedicate transportului public cu cele pentru bicicliști, scuteriști și vehicule de acest gen este o practică obișnuită pentru orașele europene, dar obligatoriu trebuie abordată cu reducerea vitezei pînă la 30 km/h și cu semnalizare pe înțelesul utilizatorilor. Iar în dependență de fluxuri și manevre, este obligatoriu de gestionat și calmarea traficului.


„Linia galbenă de marcaj nu este o linie de delimitare a traficului (benzilor), astfel vor fi probleme din punct de vedere legal. Astfel, aspectul normei legale trebuie luat în considerație (de exemplu: are dreptul troleibuzul să depășească biciclistul?)”, scrie Ilie Bricicaru pe pagina sa de Facebook.

Potrivit expertului, odată cu marcajul de pe străzi, ar fi trebuit să fie aplicate măsuri mult mai sigure în preajma stațiilor și zona intersecțiilor, avînd în vedere că se vrea mixtul cu bicicliștii

„Ar mai fi multe, dar începutul totuși e bun!”, a conchis Ilie Bricicaru.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load