COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Este pregătită Piața Centrală să se redeschidă? Verdictul ANSA

Este pregătită Piața Centrală să se redeschidă? Verdictul ANSA

Conducerea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a inspectat vineri, 29 mai, Întreprinderea Municipală ”Piața Centrală” din Chișinău, pentru a constata nivelul de pregătire pentru funcţionarea acestei unităţi comerciale din 1 iunie curent.

Ca urmare, s-a hotărît că piaţa încă nu este pregătită suficient pentru reluarea activităţii, iar luni va mai fi întreprinsă o verificare, transmite MOLDPRES.

Potrivit lui Vladislav Cotici, director general ANSA, la Piaţa Centrală din capitală mai sînt necesare unele activităţi de pregătire. ”Bineînțeles că mai este de lucru. Administratorii halelor sînt în plină fază de îndeplinire a măsurilor prevăzute de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) și aici mă refer la igienizare, dezinfecție, delimitare a spațiului corespunzător – intrare - ieșire, pentru a gestiona corect fluxul de cumpărători care vor veni la piață”, a explicat Cotici.


Oficialul a precizat că gradul de pregătire pentru redeschidere încă nu este excelent, dar poate fi calificat ca satisfăcător. „sîntem în plină monitorizare a acestui lucru și vreau să menționez faptul că, dacă acele măsuri stipulate în decizia Comisiei nu vor fi îndeplinite, ANSA își rezervă dreptul de a retrage autorizațiile de funcționare, ceea ce va face imposibilă activitatea agenților economici”, a atenţionat şeful ANSA.

Vladislav Cotici a precizat că „mai urmează o inspecție luni, 1 iunie, pentru că ANSA a elaborat o fișă cu instrucțiuni concrete în baza căreia inspectorii vor evalua gradul de pregătire pentru redeschiderea halelor”.

CNESP impune pentru activitatea pieţelor în stare de urgenţă în sănătate ieșiri și intrări separate pentru vizitatori și cumpărători, angajații/comercianții sînt obligați să fie asigurați cu echipament de protecție, locurile de comerț din piețe trebuie organizate cu respectarea distanței de doi metri între ele.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load