COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Este nevoie sau nu de chioșcuri în parcurile din Chișinău și care?

Este nevoie sau nu de chioșcuri în parcurile din Chișinău și care?

Practic, fiecare al doilea locuitor al capitalei moldovenești dorește să se plimbe prin parcul central din Chișinău, savurînd băuturi răcoritoare, înghețată sau cafea proaspăt preparată, pe care doresc să le cumpere la fața locului după ce acolo se va face ordine generală.

De această părere sînt internauții, comentînd situația privind activitatea gheretelor în parcurile din Chișinău, transmite Noi.md.

Anterior, autoritățile municipale au semnat o prevedere prin care au permis activitatea unor puncte mobile de vînzare în perioada de vară.


Însă, pe 9 iunie, primarul capitalei, Ion Ceban, a solicitat anularea acestei prevederi și evacuarea tuturor chioșcurilor în următoarele două zile.

În acest sens, unii locuitori ai Chișinăului și-au exprimat recunoștința față de primar, dar și-au expus și propriile propuneri.

Majoritatea locuitorilor Chișinăului sînt întru totul de acord cu primarul, alții - nu, iar alții propun înăsprirea măsurilor de lucru cu agenții economici, dar să fie lăsate gheretele frumoase de același tip.

Mulți chișinăuieni, în timpul plimbărilor prin parc doresc să poată cumpăra băuturi, cu excepția celor alcoolice, sau înghețată, dar nu și alte produse care erau prezentate anterior, începînd cu carne și terminînd cu lenjerie.

Trebuie remarcat faptul că, în legătură cu pandemia COVID-19, aproximativ 90% din lucrătorii din sectorul HoReCa au rămas fără salariu și mulți se plîng de insuficiența mijloacelor pentru existență.

Agenții economici speră că autoritățile municipale vor elabora și aproba în curînd un cadru normativ care va soluționa această problemă în favoarea Chișinăului și a locuitorilor săi.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load