COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Elevii din familii vulnerabile din capitală ar putea primi tablete

Elevii din familii vulnerabile din capitală ar putea primi tablete

Elevii din familii vulnerabile din capitală ar putea primi din partea statului cîte un calculator sau o tabletă, astfel încît să beneficieze de dreptul la studii în regim online.

O inițiativă în acest sens aparține consilierilor municipali ai fracțiunii PAS. Potrivit lor, aproximativ 1.000 de elevi din Chișinău nu dispun de mijloacele necesare și nu au participat în procesul de educație la distanță, scrie agora.md.

Astfel, consilierii propun revizuirea bugetului municipal pentru alocarea banilor necesari, astfel încît toți elevii din familii social vulnerabile să fie dotați cu tablete. Acestea ar urma să fie returnate la finalul anilor de studii.


„Sistarea procesului de învățămînt și trecerea treptată a procesului de educație în regim online a evidențiat că nu toți elevii au putut participa la procesul de educație online din simplu motiv că nu au posibilități tehnice. În jur de 1.000 de elevi nu au participat în procesul de educație de la distanță. Dreptul la învățămînt trebuie asigurat indiferent de vîrstă, gen sau posibilități de a procura utilajul. O soluție ar fi procurarea tabletelor și distribuirea lor în rîndul elevilor care nu dispun de posibilități tehnice. Tabletele, la finalul ciclului liceal, vor trebui returnate”, a declarat consilierul municipal PAS, Dumitru Ivanov.

Astfel, în scurt timpul, fracțiunea PAS va veni cu proiectul de decizie pentru a fi examinat și votat în cadrul Consiliului Municipal.

Reamintim că școlile din întreaga țară și-au închis ușile începînd cu 11 martie și nu au mai fost deschise nici pînă la finalul anului școlar. Procesul de învățămînt a trecut online.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load