TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Directorul "Apă-Canal" a decis să demisioneze, apoi s-a răzgîndit

Directorul "Apă-Canal" a decis să demisioneze, apoi s-a răzgîndit

Directorul Întreprinderii Municipale „Apă-Canal Chișinău”, Valeriu Meșca, a vrut să demisioneze, apoi s-a răzgîndit. Cel puțin asta reiese dintr-un comunicat de presă publicat pe pagina de Facebook a întreprinderii, care a fost însă retras ulterior.


„Directorul General al S.A „Apă-Canal Chișinău”, Valeriu Meșca, și-a dat demisia”, se menționa în postarea care a fost ulterior ștearsă. Tot acolo se spunea și despre faptul că și Alexandru Vișnevschi, administratorul Stației de epurare din Chișinău pleacă din funcție.


Între timp, reprezentanții Procuraturii Generale anunțau ieri că, în urma unor decizii nefericite luate de persoane cu funcții de răspundere de la „Apă-Canal” și Stația de epurare, statul a fost prejudiciat cu circa 70 de milioane de lei. Cei de la Procuratură mai spuneau că factori de decizie de la cele două entități sînt cercetați într-un dosar penal, deschis pentru abuz de serviciu, ceea ce a dus la poluarea aerului și a rîului Bîc din Chișinău.


Astăzi, reprezentanții Procuraturii ne-au comunicat faptul că oamenii legii cercetează acțiunile fostei și actualei conduceri a întreprinderii „Apă-Canal Chișinău”, însă, deocamdată nimeni dintre șefii întreprinderii, Veronica Herța, fosta directoare, sau Valeriu Meșca, actualul director, nu au statut de bănuit.


La rîndul lor, reprezentanții serviciului de presă al „Apă-Canal Chișinău” ne-au spus la telefon că nu comentează acest subiect.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load