Din iresponsabilitatea unora, se cheltuie zeci de mii de lei din bugetul local

Din iresponsabilitatea unora, se cheltuie zeci de mii de lei din bugetul local

Circa 45.000 de lei – aceasta este valoarea banilor publici care se cheltuie pentru intervenția structurilor de forță în cazul unei alerte cu bombă false.


Informația a fost prezentată de către șeful-adjunct al Direcției de poliție a municipiului Chișinău, Silviu Mușuc, în contextul în care doar săptămîna trecută în capitală au fost înregistrate două alerte false, transmite IPN.


În cadrul ședinței operative de la Primăria, Silviu Mușuc, a declarat că în data de 5 martie un bărbat a sunat la 902 și a spus că parcul de troleibuze nr. 1 este minat, iar trei zile mai tîrziu, un minor a anunțat că în Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” a fost plasat un explozibil. Ambele alerte s-au dovedit a fi false. 


Potrivit lui Silviu Mușuc, conform calculelor, cheltuielile pentru intervenția la un asemenea caz ajung la 45 de mii de lei. În opinia sa, este necesar ca aceste prejudicii să fie recuperate prin intermediul instanțelor de judecată.


Pentru comunicarea mincinoasă cu bună-știință despre pregătirea unor explozii, incendieri sau a altor acțiuni care periclitează viața oamenilor, cauzează daune materiale în proporții mari sau provoacă alte urmări grave, legislația prevede amendă în mărime de la 27.500 la 42.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la doi ani.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load