COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Detalii noi în dosarul accidentului din centrul capitalei

Detalii noi în dosarul accidentului din centrul capitalei

Șeful Inspectoratului național de securitate publică, Sergiu Paiu, a făcut declarații de presă cu privire la accidentul rutier care a avut loc pe 17 mai în Chișinău, în urma căruia au decedat două persoane, diez.md.

Accidentul a fost înregistrat în noaptea de 17 mai, la ora 1.13, în intersecția bd. Ștefan Cel Mare și Sfînt cu strada Ismail. Au fost implicate mai multe unități de transport.

Potrivit autorităților, accidentul s-a produs în modul următor:


O mașină (marca Audi), la volanul căreia se afla un bărbat de 27 de ani, avînd o pasageră de 23 de ani, se deplasa cu viteză excesivă dinspre bd. Negruzzi spre strada Tighina. La intersecție, șoferul mașinii nu a manifestat atenție sporită, cu atît mai mult cu cît era culoarea roșie la semafor. În rezultat, mașina Audi s-a ciocnit de o mașină Toyota, la volanul căreia se afla un bărbat de 40 de ani, avînd la bord și un pasager, un alt bărbat de 47 de ani, care se deplasa pe strada Ismail spre strada 31 August. În urma impactului, automobilul Audi a fost proiectat în alt automobil, de marcă Dacia, la volanul căruia se afla un bărbat cu vîrsta de 41 de ani, avînd ca pasageră o femeie de 23 de ani și un copil de 7 ani, care staționa la semaforul de culoare roșie. În rezultat, șoferul și pasagerul mașinii Toyota au decedat pe loc, iar alte patru persoane au traumatisme.

De la șoferul mașinii Audi au fost prelevate probe biologice pentru a stabili starea de ebrietate. Rezultatul urmează să fie prezentat. Șeful ISNP spune că rezultatele apărute în presă despre gradul de alcoolemie a șoferului nu sînt corecte și că acestea urmează să fie precizate după ce sînt obținute cele ale analizelor de sînge.

Șoferul care au cauzat accidentul riscă închisoare pînă la 10 ani

În baza informațiilor acumulate pînă acum, a fost pornită o cauză penală pe faptul bănuirii rezonabile de încălcare a regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, cauzînd din imprudență decesul a două sau mai multe persoane. Se pedepsește cu închisoare de la șase la 10 ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. Șoferul este momentan reținut pe un termen de 72 de ore. La momentul actual, se stabilesc toate circumstanțele accidentului. Șoferul comisese anterior șase contravenții în perioada 2016-2020.

Despre cursele ilegale

Au fost dispuse verificări de serviciu, iar dacă se dovedește că agenții de poliție tolerează astfel de activități și nu intervin în modul în care sînt obligați să o facă, vor fi sancționați pînă la eliberarea din funcție. În perioada următoare, conducerea MAI va veni cu un pachet legislativ de măsuri pentru a înăspri sancțiunile pentru depășirea limitei de viteză și starea de ebrietate la volan.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load