COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Declarație: Primăria Chișinău are rezultate bune în lupta cu COVID-19

Declarație: Primăria Chișinău are rezultate bune în lupta cu COVID-19

Chișinăul și-a asumat circa 70% din sarcina pandemiei de coronavirus, cheltuieli enorme și are cifre relativ mici de bolnavi cu COVID-19, inclusiv în rîndul medicilor.

Acest fapt a fost menționat pe pagina sa de socializare de către consilierul municipal din partea Partidului Socialiștilor, Alexandru Odințov, transmite Noi.md.

El a amintit că mai bine de 10 ani liberalul Dorin Chirtoacă a încercat să fie primar al municipiului Chișinău, iar colegii săi au condus direcția Sănătate. Adică, ei au desfășurat licitații pentru reparații, echipamente și ... au vrut să construiască o zonă de spitale și policlinici.

"Acum, liberalii sînt partenerii PAS, DA, PUN și folosesc știri din SUA pentru manipulare. Ei spun că medicii aici folosesc saci de gunoi pentru a se proteja. Iar aceste partide au amnezie electorală. Ei au uitat toate fărădelegile liberalilor de la Chișinău și susțin astfel de manipulări", a menționat Alexandru Odințov.


El a amintit că Ion Ceban este un exemplu din noiembrie 2019, iar volumul său de muncă este incredibil - trebuie să descurcăm tot ce i-au făcut liberalii și să le readucem chișinăuienilor mîndria pentru capitală.

"Chișinăul și-a asumat circa 70% din volumul de muncă cauzat de pandemie, cheltuieli enorme și... numere relativ mici de bolnavi, inclusiv în rîndul medicilor. Pentru lupta cu COVID-19 primăria Chișinău a alocat: 9 milioane de lei. Alte 40 de milioane au fost redistribuite. A fost organizată o colectare, a fost primit și repartizat ajutor de caritate în valoare de peste 2 milioane de lei. Se pregătesc încă trei scenarii privind cheltuielile bugetare, este organizată o campanie și primăria primește ajutor din partea agenților economici - măști, teste, costume de protecție", a subliniat consilierul municipal din partea PSRM.

El a menționat că primăria capitalei a organizat alimentația regulată a medicilor și transportarea acestora la muncă și acasă. Chișinăul este singura localitate din Moldova, unde a început testarea tuturor medicilor. La cererea medicilor, li se oferă un loc de ședere peste noapte, pentru a nu pune familia în pericol.

"Desigur că nu totul este perfect... dar la cine în lume totul e perfect?",- a subliniat Alexandru Odințov.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load