Decizia CA: Contractul Primăriei Chișinău privind parcările cu plată e ilegal

Decizia CA: Contractul Primăriei Chișinău privind parcările cu plată e ilegal

Judecătorii Curții de Apel au declarat că Contractul dintre Primăria municipiului Chișinău și EME Parkleitsystems privind parcările cu plată este ilegal.


Astăzi, la 20 februarie, Curtea de Apel s-a pronunțat cu privire la legalitatea Contractului Primăriei Chișinău cu EME Parkleitsystems privind parcările cu plată, declarînd că acesta este ilegal.


Plîngerea fostului primar al municipiului Chișinău Dorin Chirtoacă și a reprezentanților firmei EME Parkleitsystems a fost respinsă ca neîntemeiată. Cererea de anulare a Contractului criminal a fost depusă de consilierii municipali ai fracțiunii PSRM și de un activist civil.


Potrivit consilierului Primăriei din partea Partidului Socialiștilor, conform schemei frauduloase, în baza contractului specificat, locuitorii orașului ar fi trebui să plătească parcarea în oraș. Contractul prevedea construcția a 25 de mii de locuri de parcare, inclusiv pe străzile centrale. Din suma plăților pentru parcare - 13% urmau să fie primite personal de Dorin Chirtoacă, iar încă 13% de colegul său de clasă Igor Gamrețchi.


«Unul dintre organizatorii acestei scheme criminale, Gamrețchi, și-a recunoscut vina, așa cum a făcut-o și viceprimarul Nistor Grozavu. Ca urmare, ambii au fost eliberați, Gamrețchi a fost demis, iar Grozavu continua să activeze», - a  menționat Alexandr Odințov.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load