COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum vor avea loc orele din școlile capitalei

Cum vor avea loc orele din școlile capitalei

Săptămîna această autoritățile municipale vor organiza 4 ședințe cu managerii instituțiilor de învățămînt pentru a analiza cele 7 modele propuse de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și vor selecta cea mai eficientă variantă pentru instituțiile de învățămînt din țară.

Anunțul a fost făcut de viceprimărița Angela Cutasevici, în cadrul ședinței primăriei de astăzi.

Viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici a declarat că noul an de învățămînt va fi unul neobișnuit pentru întreaga comunitate educațională, astfel că pregătirea instituțiilor de profil va fi una minuțioasă, transmite unimedia.info.


„Fiecare din modelele propuse vor fi adaptate, astfel ca procesul educațional să fie desfășurat în condiții de maximă securitate pentru elevi și profesori", a precizat viceprimărița.

Responsabilii din cadrul Primăriei lucrează la protocoale comportamentale, atît pentru cadrele didactice și nondidactice, dar și pentru elevi, care vor intra în spațiile școlare, în anul de studii 2020-2021.

În context, primarul general, Ion Ceban, a menționat că municipalitatea este gata să susțină sistemul educațional, adaptat la orice scenariu de activitate, iar în acest sens, a fost creată și propusă platforma „ educatieonline.md", o alternativă de învățare pentru elevi.

„La 1 septembrie vom veni cu materiale noi, în etapa a doua de completare a bibliotecii digitale, conform memorandumului semnat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Nu avem dreptul să întîrziem pe acest segment. Vom evalua toate modalitățile, ca să fim cît mai aproape de fiecare copil, fizic sau la distanță, pentru că părinții trebuie să aibă loc de muncă, iar copiii - să meargă la școală", a spus edilul.

Pînă la sfîrșitul lunii august, pe platforma „educațieonline.md" vor fi primele completări din materialul pentru etapa a II-a, care va constitui circa 2500 de lecții.

Săptămîna trecută, Ministrul Educației Igor Șarov a anunțat că elevii ar putea să revină la ore din luna septembrie. Ministerul a elaborat 7 modele de privind reîntoarcerea elevilor la școală, printre care se numără și orele online, dar și cele desfășurate în incinta instituțiilor de învățămînt.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load