COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum va activa Primăria Chișinău în condițiile stării de urgență

Cum va activa Primăria Chișinău în condițiile stării de urgență

Primăria municipiului Chișinău elaborează în prezent un site ce vizează combaterea coronavirusului, unde vor fi plasate toate informațiile necesare, răspunsurile la întrebările cetățenilor și comentariile medicilor.

Acest lucru a fost relatat de către primarul general al capitalei, Ion Ceban, în cadrul emisiunii Loc de Dialog la Radio Moldova, relatează NOI.md cu referire la actualitati.md.

Potrivit lui, cu ajutorul site-ului vor fi dezmințite toate informațiile inexacte despre coronavirus, precum și infirmate diverse speculații care s-au înmulțit în spațiul pubic.


- Am distribuit deja și am plasat la Chișinău multe materiale cu informații despre lupta cu coronavirusul. Acum, în legătură cu introducerea stării de urgență de 60 de zile în Moldova, pregătim o serie de măsuri suplimentare. În zilele următoare vom organiza ședințe, vom informa mai tîrziu despre deciziile luate, a spus Ceban.

În ceea ce privește activitatea transportului public, Primarul a menționat că au fost elaborate propuneri și transmise Comisiei pentru Situații Excepționale, care urmează să aprobe o decizie. Potrivit lui, unele decizii Primăria le adoptă autonom, însă în alte cazuri este necesară decizia puterii supreme din țară.

- Cineva spune că facem panică. Încercăm să fim cît mai corecți posibil, priviți ce măsuri iau alte țări - Italia, Spania, Franța. Vedeți ce se întîmplă în Ucraina și România, ce se întîmplă în Rusia - la Moscova ar putea fi declarată carantină totală cu stoparea întregului transport, a menționat Ion Ceban.

Edilul a îndemnat din nou toți cetățenii să respecte recomandările OMS și ale autorităților - să spele și să dezinfecteze mai des mîinile, să rămînă acasă, să respecte distanța și să nu tragă concluzii în baza informațiilor din surse neconfirmate.

Reamintim că Parlamentul Moldovei a instituit stare de urgență pentru 60 de zile.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load