TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum s-a transformat Parcul „Alunelul” de cînd au început lucrările de reparație (FOTO)

Cum s-a transformat Parcul „Alunelul” de cînd au început lucrările de reparație (FOTO)

În parcul „Alunelul” din sectorul Buiucani, aflat în reconstrucție, sînt desfășurate lucrări de modernizare a infrastructurii, precum: amenajarea aleilor zonei de odihnă și pistele pentru bicicliști.


În prezent este montat pavajul pe aleile centrale, pe o suprafață de 8500 m², iar în paralel se instalează bordurile pe aleile secundare, care urmează a fi asfaltate. Astfel, lucrările pe șantier sînt realizare în proporție de 50 la sută și se desfășoară conform graficului aprobat.


Totodată, în parc a fost instalat noul grup sanitar, primul WC modern, din cele 8 pe care le renovează municipalitatea în anul curent, în zonele de agrement din Chișinău.


Încheierea lucrărilor prevăzute pentru prima etapă de reconstrucție a parcului „Alunelul” este sfîrșitul lunii august, a.c.


Conform proiectului, aleile principale vor fi pavate, iar celelalte vor fi asfaltate. De asemenea, va fi renovată intrarea în parc (și amenajată în pavaj), iar pe întreg perimetrul zonei de agrement va fi amenajată o centură, prevăzută pentru persoanele care practică sportul și bicicliști.


La etapa a II-a de lucrări urmează a fi instalat iluminatul public și cel decorativ, precum și mobilierul urban, iar la final este prevăzută amenajarea scenei pentru concerte. Tot în cadrul lucrărilor de reconstrucție a parcului, urmează a fi amenajat un stadion de minifotbal.


Costul lucrărilor de reconstrucție a parcului „Alunelul” este de 4, 6 milioane de lei.Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load