COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum decurg lucrările de curățare a rîului Bîc (VIDEO)

Cum decurg lucrările de curățare a rîului Bîc (VIDEO)

Lucrările de reabilitare și curățare a rîului Bîc sînt în toi, iar diferențele se pot vedea. Primarul general Ion Ceban afirmă că odată curățit, albia rîului va lua o parte din debitul apelor în urma ploilor din capitală.

„Sînt 2 luni preconizate conform proiectului, pe porțiunea Mihai Viteazul – Feredeului , ca să fie scos nămolul, să fie curățate spațiile verzi și asigurate albia rîului Bîc să preia un debit de apă corespunzător în cazul de ploi abundente. Acum sîntem în căutarea surselor financiare pentru a trece la etapa două, este vorba de 34 de milioane, și proiectarea etapei trei. Dar sîntem în stadiu de discuții, negocieri.

– Vreau să știți că se lucrează în această privință. Astăzi puteți vedea că albia arată cu totul altfel decît arăta o săptămînă în urmă. Eu sper că o dată cu intrarea în reparație a străzii Albișoara, cu reabilitarea trotuarului, țevile de captare și canalizare, țevile și rețele Apă Canal și Termoelectrica , să avem o zonă foarte confortabilă. În mod normal cînd avem ploi obișnuite nu ar trebui să fie inundații”, a precizat Ceban.


Amintim că costul total al proiectului în sumă de 3.5 milioane de lei este pentru a curăța peste 2 km din albia rîului, bani prevăzuți în bugetul municipal. Decizia de curățare a rîului a fost luată de comun cu membrii comisiei, în urma inundațiilor din zonă. În acest context, comisia a analizat situația și a venit cu propuneri concrete pentru a identifica cele mai rezonabile soluții.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load