COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum au fost împărțiți banii din contul de donații a primăriei

Cum au fost împărțiți banii din contul de donații a primăriei

Primăria municipiului Chișinău informează că cei 711 mii lei acumulați în cadrul Campaniei de colectare de fonduri întru susținerea instituțiilor medicale din capitală, în contextul depășirii situației de criză prin infecția COVID-19, pe contul bancar deschis de municipalitate au fost transmiși către beneficiari.

Astfel, banii acumulați din donațiile agenților economice și a persoanelor fizice au fost repartizați astfel:

- Spitalul clinic de boli contagioase pentru copii (instituție strategică unde sînt tratați bolnavii suspecți de coronavirus) – 200 mii lei;


- Maternitatea municipală nr. 2, una dintre instituțiile medicale pregătite pentru a deveni punct strategic de primire a bolnavilor cu COVID-19 – 200 mii lei;

- Asociațiile medicale teritoriale din cele 5 sectoare ale capitalei – 250 mii lei (cîte 50 mii lei pentru fiecare instituție).

Din banii oferiți, instituțiile medicale vor achiziționa medicamente necesare, echipamente de protecție: halate, măști, mănuși, ochelari, termometre etc.

Decizia privind distribuirea surselor din donații a fost luată joi, 19 martie, a.c., de către grupul de lucru creat special în scopul gestionării mijloacelor bănești acumulate de la agenții economici și de la cetățeni ca urmare a examinării necesităților instituțiilor medico-sanitare publice. Dispoziția de repartizare a mijloacelor financiare va fi publicată pe pagina web a municipalității „chisinau.md”.

Contul bancar pentru donații rămîne în continuare deschis, iar detaliile sînt prezentate pe pagina oficială a Primăriei Chișinău.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load