Cum arată acum scuarul Mezon din sectorul Rîșcani al capitalei (FOTO)

Cum arată acum scuarul Mezon din sectorul Rîșcani al capitalei (FOTO)

Primăria municipiului Chişinău informează că în prezent se desfășoară lucrări de reamenajare a scuarului Mezon din bd. Moscova, 21, sectorul Rîșcani al capitalei, scrie Noi.md.


Proiectul constă în reabilitarea spațiilor verzi și a aleilor pietonale, instalarea iluminatului public și a mobilierului urban. De asemenea, în zonă va fi amenajat un teren de joacă pentru copii, un teren de fitness și parcări pentru biciclete.


Pe șantier sînt în desfășurare lucrările de pavare a aleilor centrale, pe o suprafață de 4600 m2, precum și de instalare a bordurilor - 3800 metri liniari. De asemenea este așternut asfaltul pe cele 2 alei pietonale din vecinătatea bd Moscova. În paralel este confecționat mobilierul urban (81 bănci) și coșuri de gunoi. Gradul de realizare a proiectului este 20% din necesar, iar termenul de finalizare a acestuia este prevăzută pentru luna octombrie, a.c.


Costul lucrărilor pentru reconstrucția scuarului, în urma desfășurării licitației, este de 3,3 milioane de lei, surse prevăzute în bugetul municipal.


Proiectul de execuție a fost realizat de către Î.M. „CHIȘINĂUPROIECT", iar lucrările de reconstrucție sînt efectuate de către S.C. „OZTOR" S.R.L. 


 Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load