COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum ar putea arăta viitoarea componență a CMC

Cum ar putea arăta viitoarea componență a CMC

Partidul Socialiștilor și Blocul ACUM ar putea deține cele mai multe mandate în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) după alegerile locale din 20 octombrie curent, conform informațiilor prezentate de către Compania Date Inteligente „iData”.

Întrebați pentru care partid vor vota la alegerile pentru CMC, 26,3% dintre respondenți au declarat că ar vota pentru Partidul Socialiștilor (PSRM). Blocul ACUM ar acumula 16,8% din voturi, iar Partidul Liberal (PL) ar ocupa a treia poziție cu 6,5% din sufragii.

În top cinci ar mai intra Partidul Democrat (PDM) și Partidul Comuniștilor (PCRM).


Prin urmare, viitoarea componență a CMC ar putea arăta în următorul mod. PSRM s-ar alege cu 21 de mandate, Blocul ACUM cu 14 mandate, iar Partidul Liberal cu cinci mandate. De asemenea, în componența CMC s-ar putea regăsi PDM și PCRM.

În cadrul aceluiași sondaj s-a calculat cîți alegători sînt deciși să voteze pentru un anumit candidat la alegerile pentru CMC. Astfel, pentru Ion Ceban ar vota 38,8% dintre respondenții deciși, iar Andrei Năstase este susținut de 28,8% dintre cei chestionați.

Sondajul a fost efectuat în municipiul Chișinău în perioada 25-30 septembrie curent pe un eșantion de 1193 de respondenți. Datele au fost colectate doar de la persoanele care dețin viza de reședință în mun. Chișinău. Eroarea maximă de eșantionare este 2,83%.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load