COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum a fost prima slujbă de la Catedrala Mitropolitană cu participarea enoriașilor (FOTO)

Cum a fost prima slujbă de la Catedrala Mitropolitană cu participarea enoriașilor (FOTO)

În duminica a IV-a după Paște și prima duminică după decizia Comisiei pentru Situații Excepționale prin care au fost permise slujbele bisericești, cu condiția de a fi desfășurate în aer liber și cu respectarea distanței sociale, mitropolitul Vladimir a oficiat azi Sfânta Liturghie în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din Chișinău.

La slujbă au participat și mai mulți enoriași, mulți dintre care fără măști de protecție, iar unii chiar și au sărutat icoanele, fapt interzis prin aceeași decizie a CSE.

Potrivit Mitropoliei Moldovei, astăzi când este menționată „Vindecarea slăbănogului de la Vitezda, alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au liturghisit Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretarul Mitropoliei Moldovei și sluijtorii sfântului lăcaș, transmite realitatea.md.


„Din Pericopa evanghelică de astăzi aflăm că slăbănogul de la Vitezda, bolnav și neputincios fiind, a văzut pe mulți oameni vindecați în preajma lui, și cu toate acestea, nici un sentiment de ură, de invidie nu găsim în sufletul lui, pentru că Evanghelia ar fi amintit acest lucru. Era, înainte de toate, un om foarte răbdător. Deși era slăbănog, adică avea o neputință trupească grea, avea o liniște și o pace sufletească, înțelegând că toate acestea veneau de la Dumnezeu, poate și pentru păcatele lui. Nu a avut niciodată vreun cuvânt împotriva celorlalți care s-au vindecat înaintea lui. A stăruit, a mers mai departe, n-a invidiat și nu s-a mâniat niciodată.

Iar o altă rară virtute, în vremea aceea ca și în vremea noastră, este aceea că a avut puterea să înțeleagă că unii oameni se vindecă, iar el rămâne în urmă. Pe când astăzi toți doresc să fie ­înaintea celorlalți, toți doresc să fie primii, și în realizările acestei lumi, și în realizările lor familiale, și în toată activitatea pe care o fac. Tocmai răbdarea slăbănogului a fost apre­ci­ată de Mântuitorul Iisus Hristos”, se arată în comunicatul Mitropoliei dedicat liturghiei de astăzi.

Amintim că, în urma deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova începând cu data de 10 mai și până la luarea următoarelor decizii, slujbele ciclului liturgic (Vecernia, Utrenia și Sfânta Liturghie) vor fi săvârșite în aer liber, cu paticiparea credincioșilor și respectarea obligatorie a distanței sociale.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load