COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Crește numărul elevilor intoxicați la ”Orizont”. ANSP vine cu detalii noi

Crește numărul elevilor intoxicați la ”Orizont”. ANSP vine cu detalii noi

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) oferă detalii despre intoxicația în masă de la Liceului Teoretic „Orizont” din sectorul Ciocana al capitalei. La moment au fost atestate 128 de cazuri. De cealaltă parte, angajații instituției de învățămînt spun că inițial la medic s-au adresat în jur de 40 de elevi, iar în prezent doar trei sînt spitalizați.

„Vîrsta persoanelor bolnave este între 9 și 35 de ani. La moment acestea sînt izolate și primesc tratamentul medicamentos la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii și ambulatoriu sub supravegherea medicului de familie.

Simptomele clinice au fost: slăbiciune generală, cefalee, faringită, dureri abdominale, grețuri, vomă, scaun lichid, dureri musculare și articulare”, se arată într-un comunicat al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP).


În prezent, specialiștii ANSP desfășoară cercetarea epidemiologică a cazului în comun cu asistența medicală primară și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor cu implementarea măsurilor antiepidemice în focar.

„Se efectuează depistarea activă a bolnavilor cu semne clinice de boală diareică acută și supravegherea medicală a contacţilor; au fost prelevate probele de la bolnavi, personalul blocului alimentar şi din obiectele mediului ambiant pentru investigații de laborator. Cercetarea epidemiologică şi măsurile antiepidemice în focar continuă”, spun specialiștii.

De cealaltă parte, medicul liceului Valentina Cambur spune că cinci elevi au fost internați în spital cu simptome de intoxicație alimentară.

„Inițial la medic s-au adresat în jur de 40 de elevi. Dintre care doar cinci copii au fost spitalizați. Restul elevilor se tratează la domiciliu. Cît ține de profesoara care s-a adresat la medic, aceasta nu a fost spitalizată, ci urmează tratamentul la domiciliu”, a declarat medicul pentru TV8.

Valentina Cambur a mai precizat că ieri au fost mai mulți elevi care s-au adresat la medic în comparație cu alte zile. Luînd în calcul numărul mare de adresări, angajații instituției de învățămînt au apelat la Centrul de Sănătate Publică (CSP) pentru ca specialiștii să efectueze analizele necesare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load