COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Coronavirus în Moldova: Cîte paturi sînt în spitalele din capitală

Coronavirus în Moldova: Cîte paturi sînt în spitalele din capitală

În spitalele din capitală, numărul de paturi pentru potențialii bolnavi infectați cu coronavirusul de tip nou este din ce în ce mai mic, scrie tv8.md. Potrivit sursei citate, deși cele mai multe cazuri de boală sînt înregistrate anume la Chișinău, disponibilitatea paturilor nu depășește cifra de 100.

Șefa direcției municipale Sănătate, Tatiana Bucearschi, a declarat pentru sursa citată în instituțiile strategice sînt 624 de paturi, 491 de paturi fiind deja ocupate.

La Spitalul municipal Toma Ciorbă mai sînt doar 20 de locuri libere. Chiar și așa, managerul instituției dă asigurări că, la necesitate, numărul de paturi se poate mări cu zece la sută, lucru care va contribuie, însă, la scăderea calitatății tratamentului.


Aceeași sursă notează că la Institutul de Medicină Urgentă mai sînt disponibile 10 paturi. Șeful de la Urgențe, Mihail Ciocanu, a precizat că în secția de reanimare mai sînt doar 6 paturi disponibile, iar alte 4 paturi libere se află în secțiile reprofilate. Ciocanu nu exclude că dacă nu se vor respecta restricții instituite de către guvernare, riscul insuficienței de paturi este unul iminent.

La Spitalul Clinic Republican mai pot fi aduși încă 12 pacienți în stare gravă, 40 de paturi fiind în prezent ocupate.

Și medicii din raioane sînt îngrijorați creșterea numărului de pacieneți. De exemplu, la Spitalul Raional din Căușeni, în secția de boli infecțioase, nu mai sînt locuri, în timp ce zece persoane suspecte așteaptă rezultatele testului.

Săptămîna trecută, premierul Ion Chicu a declarat, pe pagina sa de Facebook, că sistemul medical riscă să nu mai facă față cazurilor de coronavirus dacă oamenii nu vor rămîne acasă și nu vor respecta măsurile epidemiologice. Oficialul a precizat că locuri în spitale, pentru pacienții infectați cu coronavirus, „mai sînt pe cinci zile”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load