TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Copilul abandonat la Buiucani: Mama a vrut să își vadă bebelușul dar nu a fost lăsată

Copilul abandonat la Buiucani: Mama a vrut să își vadă bebelușul dar nu a fost lăsată

Bebelușul abandonat în scara unui bloc din sectorul Buiucani al capitalei a fost dus într-un centru de plasament. Deși mama a venit o dată în vizită, ea nu a fost lăsată să-l vadă. Asistență Socială din Donduseni, raionul din care este originară femeia, se ocupă de evaluarea familiei.

Bebelușul de câteva săptămâni a fost dus la Centrul municipal de plasament din capitală, asta după ce mai multe zile s-a aflat la spitalul numărul 1. În weekend, mama a venit să-l viziteze.


“A fost duminică mama. Nu i s-a dat voie, nu are permis de vizită.”, a spus Maria Jechiu, directoarea Centrului municipal de plasament și reabilitare a copiilor cu vîrstă fragedă.

Potrivit directoarei centrului, mama ar fi declarat că s-ar lua în calcul plasarea ei, împreună cu ceilalți doi copii minori, în instituție, scrie Noi.md cu referire la protv.md.

“Nu știu cine i-a promis, că o să o interneze la noi în centrul maternal. Da. Nu știu dacă e corect”, s spus directoarea

Se întâmplă în timp ce șefa Direcției Municipale pentru Protecția Copilului a anunțat că acest caz va fi preluat de autoritățile din raionul Dondușeni, de unde este originară mama.

“Copilul se află în gestiunea administrației publice locale de unde se află mămică, din nordul republicii. Cei de la protecția copilului din localitate se vor ocupă de acest caz”, a spus Lucia Caciuc, Șefa interimară a Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului:

Deocamdată, soarta micuțului nu este clară și nici dacă acesta va fi întors familiei. Acest lucru se va stabili după finalizarea anchetei. Responsabilii din Dondușeni spun că mama își crește singură copiii și provine dintr-o familie decentă.

"Bebelușul a fost găsit acum unsprezece zile, într-un cămin din sectorul Buiucani. Acesta a fost abandonat într-un cărucior, iar lângă el era lăsat un bilețel. În acest caz a fost inițiată o cauza penală pentru comiterea infracțiunii de lăsare în primejdie. Mama riscă 27.500 de lei amendă, până la 240 de ore de muncă neremunerata în folosul comunității sau până la 2 ani de închisoare”, a spus Ala Guțu, șefa Direcției asistență socială și protecție a familiei din Dondușeni

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load