COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Copacii seculari de la Botanica, „prizonierii” tarabelor vechi. Ce spun autoritățile

Copacii seculari de la Botanica, „prizonierii” tarabelor vechi. Ce spun autoritățile

Pretura sectorului Botanica nu poate interveni pentru a evacua tarabele amplasate la intersecția străzilor Independenței și Cuza Vodă, care nu doar afectează aspectul orașului, dar riscă să mai distrugă o zonă verde.

Instituția nu are nicio atribuție în acest sens, a comunicat pretorul de sector, Boris Prepeliță.

Problema a fost semnalată anterior de președintele fundației ”EcoDava”; Igor Sîrbu, care spune că încă o alee din orașul Chișinău a fost acaparată de comercianți. Aceștia, din dorința de a se îmbogăți își dezvoltă afacerile pe marginea drumurilor, printre copacii seculari care ar trebui să înfrumusețeze capitală, dar nu să se sufoce printre adunăturile de fiare.


O asemenea situație se atestă la piața din intersecția străzilor Independenței și Cuza Vodă.

Pretorul de la Botanica a precizat că piața respectivă activează din anul 2003, iar o eventuală decizie de evacuarea a tarabelor ar putea fi luată doar de Direcția arhitectură a Primăriei.

„Terenul respectiv a fost dat în arendă pînă la 31.12.2019. Acum cred că sa va pune problema prelungirii termenului de arendă. Dacă le expiră contractul de arendă, pot fi evacutate, însă pretura nu are nicio atribuție. Tarabele sînt asamblate una în alta. Dacă s-ar pune problema demontării ar trebui toată piața demontată”, a explicat Boris Prepeliță.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load