COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Controale la mai multe întreprinderi din capitală

Controale la mai multe întreprinderi din capitală

Camioanele mai multor întreprinderi ce se ocupă cu transportarea încărcăturilor de mare tonaj au fost verificate astăzi de angajații Secției de documentare accidente rutiere din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău.

Astfel, polițiștii au supus verificării 37 de unități de transport ce prestează astfel de servicii. În urma verificărilor, forțele de ordine au depistat mai multe contravenții cum ar fi: defecțiuni în dispozitivele de iluminare a farurilor și a semnalizatoarelor de viraj-avarie, fisuri în parbrize, plăcuțe de înmatriculare greu de descifrat, cauciucuri uzate.

În urma verificărilor, au fost întocmite 11 procese – verbale cu privire la contravenții, pentru nerespectarea regulilor tehnice de exploatare a unităţilor de transport și aplicate amenzi de la 300 la 900 de lei și două puncte de penalizare. De asemenea, a fost înmînată o prescripție persoanei cu funcție de răspundere care a fost sancționată cu amendă de 2 250 lei, pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice sau ecologice, precum şi a celor care nu sînt înmatriculate ori care nu au fost supuse controlului tehnic de stat.


În cazul a nouă unități de transport, a fost interzisă exploatarea pînă la înlăturarea tuturor defecțiunilor depistate de forțele de ordine, iar la o unitate de transport au fost ridicate plăcuțele de înmatriculare și interzisă exploatarea.

Totodată polițiștii au remis sesizări în adresa ANTA, cu luarea deciziilor de sancționare a întreprinderilor, pentru încălcările depistate.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load