COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Controale în Piaţa Centrală, în cazul comercializării ghirlandelor

Controale în Piaţa Centrală, în cazul comercializării ghirlandelor

Agenţia pentru Protecţia Consumatorului s-a autosesizat din presă în cazul comercializării ghirlandelor luminoase periculoase şi a făcut controale în Piaţa Centrală din Chişinău, transmite NOI.md cu referire la radiochisinau.md.

Au fost scoase din circuitul comercial peste 550 de produse neconforme, iar agenţii economici vinovaţi au fost amendaţi. Până acum controalele s-au făcut doar în Piaţa Centrală deşi mai sunt destule locuri în care se vând instalaţii periculoase, scrie Tvr Moldova.

Înainte de controalele Agenţiei pentru Protecţia Consumatorului, la Piaţa Centrală au ajuns jurnaliştii de la TVR Moldova. Aceştia i-au surprins pe unii comercianţi cum reparau instalaţiile luminoase defecte de pe tarabe iar pe alţii că nu deţineau certificate de garanţie obligatorii.

După ce au văzut aceste imagini, inspectorii au mers la piaţă în controale inopinate. Trei agenţi economici au fost amendaţi cu până la 15 mii de lei, pentru că produsele nu conţineau informaţii despre producători şi modul de utilizare.

Instituţia recomandă cumpărătorilor să ceară de la comercianţi certificatul de garanţie şi instrucţiuni de utilizare. Un raport publicat de Comisia Europeană arată că 30 la sută dintre instalaţiile luminoase pe care le folosim la împodobirea brazilor prezintă risc de incendiu şi electrocutare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load