COVID-19 în MOLDOVA

Continuă lucrările de demolare a cinematografului Gaudeamus (VIDEO LIVE)

Continuă lucrările de demolare a cinematografului Gaudeamus (VIDEO LIVE)

Astăzi continuă demolarea cinematografului Gaudeamus. Ieri a fost demolat un perete dinspre strada Ismail, iar astăzi este demolat un perete dinspre strada Mihai Eminescu.

Momentul demolării este transmis în direct de membrii comunității OccupuGuguță.


Amintim că ieri primarul Capitalei, Ion Ceban, a numit reluarea lucrărilor de demolare drept o acțiune ilegală. Edilul i-a cerut companiei de construcții să oprească demolarea, scrie tv8.

Primarul susține că după ce instanța de judecată a determinat care ar trebui să fie acțiunile Primăriei, juriștii municipali urmează să se expună pe această problemă.

Amintim că lucrările de demolare a fostului cinematograf au început acum doi ani, în luna iunie. La scurt timp, viceprimarul de atunci, Nistor Grozavu, a semnat o dispoziției prin care sistează lucrările. Acțiunile au provocat discuții aprinse în societate, iar reprezentanți ai ONG-urilor s-au adresat în instanță pentru a verifica legalitatea lucrărilor. Instanța a decis atunci că demolarea se face în baza unei autorizații emise legal.

Clădirea respectivă, din str. Vasile Alecsandri, 4 este proprietate privată a unui agent economic, începînd cu anul 2004. Iniţial, la solicitarea agentului economic, Primăria municipiului Chişinău a emis autorizaţie de desfiinţare a construcţiei încă la data de 19 august 2016, act administrativ care a fost contestat în judecată de către reprezentanţi ai societăţii civile. La data de 20.09.2017, instanţa de judecată a respins cererea de chemare în judecată, stabilind că autorizaţia de desfiinţare a fost eliberată în mod legal.

De asemenea, la data de 27 februarie 2018, Primăria municipiului Chişinău a eliberat Certificat de Urbanism pentru elaborarea Planului urbanistic zonal pentru terenul din str. Vasile Alecsandri, 4, pentru amplasarea unui complex rezidenţial şi operarea de modificări în regulamentul local de urbanism şi atribuirea codului de reglementare urbanistică de tipul „R” (rezidenţială).

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load