Consilierii PSRM vor un regulament de utilizare a automobilelor de serviciu

Consilierii PSRM vor un regulament de utilizare a automobilelor de serviciu

Astăzi, 5 martie, consilierii municipali ai PSRM au susţinut un briefing de presă cu tema „Regulamentul de utilizare a automobilului de serviciu”, informează Noi.md.


Aceştia s-au arătat deranjaţi de faptul că tot mai mulţi angajaţi ai Primăriei Chişinău utilizează automobilele de serviciu în scopuri personale.


Potrivit numeroaselor cercetări, consilierii PSRM spun că au descoperit faptul că tot mai mulţi pretori, vicepretori sau şefi de direcţii ai Primăriei utilizează transportul de serviciu chiar în zilele de sărbătoare sau în cele de odihnă.


Totodată, ei au scos în vileag faptul că, deși în garajul municipalităţii stau parcate o mulţime de maşini care nu se mai folosesc, se cumpără altele noi, creîndu-se impresia că acestea se achiziţionează pentru cineva anume.


Consilierii municipali ai fracţiunii PSRM au anunţat că tocmai din aceste motive vor elabora un regulament în care să fie stipulate clar cînd şi cu ce scop unui angajat al Primăriei i se permite să folosească automobilul de serviciu.


Pe această cale, cei din PSRM îi îndeamnă pe aleşii locali să utilizeze transportul public atunci cînd vin sau pleacă de la serviciu, dîndu-le un bun exemplu tuturor chişinăuienilor.


Regulamentul se află în proces de creare, iar pînă la sfîrşitul lunii martie acesta ar urma să fie supus dezbaterilor publice.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load