Codreanu: Sistemul egradinita va elimina coruția și birocrația

Codreanu: Sistemul egradinita va elimina coruția și birocrația

Platforma online de înscriere egradinita.md va elimina birocrația și corupția din sistem și va transparentiza la maximum procesul de înscriere a copiilor la grădinițe.


Declarația fost făcută de Ruslan Codreanu, viceprimar al municipiului Chișinău, în cadrul ședinței operative de astăzi a serviciilor Primăriei, relatează Noi.md.


În pofida faptului că mulți susțin că platforma este una inutilă, autoritățile publice locale spun că nu vor renunța la ea, ba dimpotrivă, o vor perfecționa, iar înscrierea se va face doar online.


„Vreau să anunț toată lumea că nu vom renunța la acest sisistem și nu este doar un moft, ci un pas în eliminarea birocrației și corupției”, a declarat Codreanu.


Viceprimarul i-a rugat pe părinți să își verifice adresele electronice și să completeze corect și cu multă atenție datele din formular.


„Vor fi solicitări pe e-mail pentru a prezenta datele complete, iată de ce îi rog pe părinți să fie înțelegători și răbdători, pentru că urmează un an de tranziție, cînd registrele de pe hîrtie vor trece în format electronic”, a mai notat Codreanu.


Totodată, el a menționat că a fost modificat și modul de transfer al copilului la altă grădiniță. Astfel, părinții care doresc să-și transfere copiii la o altă instituție preșcolară pot face acest lucru la fel online.


De menționat că de pe 4 septembrie 2017 părinții își pot înregistra copiii la grădiniță doar online.


Platforma www.egradinita.md asigură înscrierea online la 130 de instituții de învățămînt preșcolar. Astfel, pentru a-și înscrie copilul, părinții trebuie să aleagă grădinița din zona cea mai apropiată, apoi să completeze o cerere online.


Directorii de grădinițe sînt obligați să prezinte numărul de locuri disponibile în grădinițe, iar în baza acestora se face înscrirea ori transferul.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load