COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Clădirea Primăriei Chișinău va fi restaurată

Clădirea Primăriei Chișinău va fi restaurată

Sediul Primăriei Chișinău va fi restaurat. Lucrările ar urma să înceapă în anul 2020. Propunerea a fost expusă de șeful Direcției construcții capitale, Alexandru Panfili, care a prezentat luni, 7 octombrie, proiectul Programului de investiții capitale pentru anul 2020.

Potrivit lui Alexandru Panfili, lucrările vor începe de la acoperișul clădirii, iar pe parcursul desfășurării acestora o parte dintre angajați vor fi mutați în alte birouri. Funcționarul nu a precizat de cîți bani este nevoie pentru inițierea lucrărilor de restaurare a clădirii Primăriei.

Proiectul Programului de investiții capitale pentru anul 2020 prevede lucrări în valoare de 193 mln de lei. Din această sumă, 121 de mln vor fi utilizate pentru continuarea proiectelor inițiate anterior, iar restul de 72 mln vor fi investiți în obiective noi. „Numărul obiectivelor care se află la evidența Direcției construcții capitale este cu mult mai mare și suma necesară este mai impunătoare. Noi avem încheiate contracte în valoare de 289 mln de lei. În prezent, avem valorificate 106 mln de lei ineficient, dat fiind faptul că în bugetul municipal pe anul 2019 nu au fost alocate sume suficiente pentru a continua lucrările de construcții și reparații la capitolul investiții capitale. Nu putem să investim și să lăsăm baltă lucrările, pentru că antreprenorii părăsesc obiectivele, iar noi nu avem surse pentru a le conserva”, a afirmat Alexandru Panfili.


Printre lucrările incluse în program se numără proiectarea și instalarea rețelelor de canalizare și apeduct. Alexandru Panfili a spus că lucrările sînt necesare întrucît, în prezent, în municipiul Chișinău există 322 km de străzi care nu au fost conectate la rețeaua de canalizare. Reprezentanții Direcției construcții capitale mai propun ca în anul 2020 să fie alocate cel puțin 10-20 mln de lei pentru continuarea lucrărilor de restaurare a lacului Valea Morilor.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load