COVID-19 în MOLDOVA

Cîți copii s-au născut în prima jumătate a anului 2020

Cîți copii s-au născut în prima jumătate a anului 2020

Natalitatea e în creştere în municipiul Chişinău. Datele Biroului Naţional de Statistică arată că în prima jumătate a anului, în Capitală, s-au născut mai mulţi copii faţă de aceeaşi perioadă din 2019. Totodată, numărul căsătoriilor şi cel al divorţurilor a scăzut.

Potrivit Biroului Naţional de Statistică, în perioada ianuarie - iunie, în Capitală s-au născut 4 436 de copii sau cu peste un procent mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, transmite publika.md.

Totodată, în prima jumătate a acestui an, dintre care timp de trei luni a fost pandemie de coronavirus de tip nou, oficiul Stării Civile nu a fost foarte solicitat. Potrivit statisticilor, în perioada ianuarie - iunie, au fost înregistrate 1 352 de căsătorii, în scădere cu peste 34 la sută faţă de anul trecut.


Şi numărul de divorţuri s-a micşorat cu o pătrime şi a ajuns la 977.

Datele Biroului Naţional de Statistică mai arată că, în municipiul Chişinău, au murit 3 479 de oameni sau cu 5 la sută mai mulţi decît în primele 6 luni din 2019. În schimb, numărul copiilor decedaţi pînă la vîrsta de un an a scăzut cu 10,4 la sută şi a ajuns la 60.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load