Cîteva troleibuze noi vor apărea în capitală: Pe ce linie vor circula

Cîteva troleibuze noi vor apărea în capitală: Pe ce linie vor circula

Ruta cu nr. 22 va fi suplinită cu două troleibuze articulate de tip nou. Anunțul a fost făcut de către primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, care spune că a solicitat înlocuirea a două troleibuze articulate vechi cu cele noi și confortabile pentru a reduce ambuteiajele de pe bd. Ștefan Cel Mare în orele de vîrf.


În cadrul ședinței operative a Primăriei, Codreanu a declarat că a solicitat de la șeful Regiei Transport Electric (RTEC), Dorin Ciornîi, să analizeze posibilitățile de modernizare și asamblare a troleibuzelor articulate pînă la finele lunii septembrie.


În același timp, Ciornîi susține că a primit asigurări de la uzina producătoare că unitățile de transport vor fi asamblate în termen.


”Sîntem în discuții cu uzina producătoare. Ne-au data sigurări că aceste unități vor putea fi livrate în luna septembrie, iar pentru asamblare avem nevoie de două săptămîni la o unitate de transport. Pe lîngă aceste două unități, preconizam să asamblăm zece troleibuze clasice, toate dotate cu sistem de aer condiționat și prize USB, și cinci troleibuze cu mers autonom care vor avea o autonomie de 30 de km” , a anunțat acesta, declarînd că va fi o premieră pentru Chișinău.


În subordinea RTEC sînt 314 troleibuze, dintre care 202 - sînt de tip nou, 30 - cu mers autonom, iar 82 de troleibuze sînt de tip vechi.
 


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load