COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cîte persoane din familii social vulnerabile din capitală vor primi ajutoare financiare

Cîte persoane din familii social vulnerabile din capitală vor primi ajutoare financiare

Circa 3.800 de persoane din familii social vulnerabile din capitală și suburbii vor beneficia de ajutoare financiare din partea autorităților publice locale.

O decizie în acest sens a fost aprobată săptămîna trecută de Comisia pentru stabilirea și acordarea ajutorului material persoanelor defavorizate din municipiul Chișinău, transmite agora.md.

915 persoane cu deficiențe auditive vor primi ajutoare financiare în sumă de 500 de lei, către Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități de auz, marcată în acest an pe 27 septembrie.


Totodată, către data de 1 octombrie, Ziua internațională a persoanelor în etate, 2.000 de oameni cu vîrsta de peste 70 de ani vor primi cîte 500 lei. De asemenea, către data de 13 noiembrie – Ziua internațională a nevăzătorilor și a persoanelor cu deficiențe de vedere, 840 de membri ai Asociației nevăzătorilor, inclusiv 37 de părinți care educă copii cu probleme de vedere, vor beneficia de ajutor material.

„688 de membri vor primi 1.000 de lei, 37 părinți vor beneficia de 1.000 de lei, iar 15 membri activi vor primi ajutor de 2.000 de lei”, a spus pentru jurnaliștii AGORA șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi

Cetățenii care fac parte din aceste categorii, pot să se adreseze direcțiilor teritoriale asistență socială, cu o cerere și cu un minim pachet de documente.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load